Roomanmolen maalt Spelt

De Roomanmolen maalt spelt voor Pomona vzw

Een eerste partij van 150 kg natuurlijk geteelde spelt werd gemalen op de Roomanmolen.
De cooperatieve vzw Pomona trok aan de bel met de vraag of wij hun natuurlijk geteelde spelt konden malen.

Op 13 februari werd een lading spelt ‘op proef’ gemalen op de Roomanmolen. De wind was ons goed gezind, en met 4 Beaufort in de wieken konden we vlotjes de zakken verwerken tot heel fijn ‘volkoren’ meel.
Dit wil zeggen dat alle componenten van de korrel bewaard zijn in het meel. Om toe te laten dat het meel goed kan aangewend worden voor het bakken van het brood is het nodig zo fijn mogelijk te malen, echter niet té fijn want dan wordt het meel te warm en verliest het de kracht om te rijzen bij het maken van het deeg.

Het meel is ondertussen door de bakker van Pomona verwerkt tot heerlijk 100% speltbrood. De resultaten waren bevredigend en we verwachten meer spelt om te malen.

Voor meer informatie, klik hier door naar de website van Pomona.