In de Media

Lees hier hoe en waar de Roomanmolen geregeld in de media verschijnt.

Molen(s) in een molen (Vlaamse Molens Herfst 2020, Rudi Niessen)

Onderdelen van afgebroken molens kunnen in andere molens nog goed van pas komen. Zo ook in de Roomanmolen, de stellingmolen van Sint-Pauwels, een deelgemeente van Sint-Gillis-Waas. Die werd gebouwd in 1847. Deze molen is nu eigendom van de provincie Oost-Vlaanderen en wordt bijgevolg beheerd door het Provinciaal Molencentrum Mola. ln 1867 kocht Eduard De Bruyne de Roomanmolen. Eduard was toen ook eigenaar van de Molen van de Vosselwijk, een kleinere en oudere staakmolen uit de nabije omgeving … lees meer (hier klikken)

Verhaaltje uit Sint-Niklaas (Vlaamse Molens Winter 2021,Marc Vereecken)

Wijlen Amedé Heyndrickx, afstammeling der aloude maaldersfamilie Heyndrickx te Sint-Niklaas vertelt ons “vaders vertellingske over de Knaptandmolen te St-Niklaas … lees meer (hier klikken)

Buitenspeeldag Sint-Gillis-Waas bij de Roomanmolen (reportage van TV-Oost)

Ook in Sint-Gillis-Waas deden ze mee aan de Buitenspeeldag. Onder een warm zonnetje beleefden de kinderen een aangename namiddag. … bekijk de reportage van TV Oost (hier klikken)

Roomanmolen maalt voor Pomona (waaskrant.be)

OOST-VLAANDEREN.  Coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona Puur Natuur vzw krijgt voor haar project ‘Van spelt tot brood in het Waasland’ subsidies van de provincie Oost-Vlaanderen.

De provincie ondersteunt sinds mei 2020 vzw’s, verenigingen en lokale besturen die een vernieuwend idee hebben dat de land- en tuinbouw kan versterken of optimaliseren. Dit jaar kende de provincie 98 750 euro aan vier innovatieve projecten in de land- en tuinbouw. De projecten stimuleren lokaal en sociaal geïnspireerd ondernemerschap met lokaal voedsel en kringloopdenken als uitgangspunt.

bekijk het volledige artikel op Waaskrant.be (hier klikken)